top of page
  • Foto van schrijverKristel Busschaert

Hij zou eens moeten voelen...

Met zijn grote, nieuwsgierige ogen loopt hij weer mijn klasje binnen. Voluit pratend, zijn mooie, witte tanden bloot lachend. De wekker die mij helpt om de tijd in de gaten te houden wordt voor de derde week op rij vastgepakt en aan een grondig onderzoek onderworpen...tot de tijd stilstaat. :-)


Voor de derde keer op rij mag hij op de mat gaan liggen. En weer mag ik bij zijn rug beginnen. Voor de derde keer op rij vraagt hij een 'oogbeschermer' om het donker te maken. Die hangt nog aan mijn wasrekje. Gelukkig heb ik nog een extra-mondasker dat een beetje hoger mag hangen. Ook dat vindt hij helemaal goed.

En dan wordt het stiller. Stil. Puur genieten. Diepe zuchten. Tot hij in slaap valt. Mijn wekker geeft aan dat ik een klasgenootje mag gaan halen, maar ik laat hem nog even liggen. Als ik hem wakker maak, zijn er niet meer veel woorden. Vorige keer gaf hij nog aan wie hem soms pijn doet. Dat de juf hem heeft uitgekozen omdat hij wel vaker gepest wordt op de speelplaats verzwijg ik wijselijk. Vorige week was er nog dat kloppen op de mat én een boksbal die deugd deden. Nu is er vooral nood aan stilte en nog even blijven liggen. Tot ik hem zeg dat ik niet meer zal terugkomen voor de paasvakantie. Meteen zijn mooie, grote ogen wijd opengesperd. Waarom niet? Corona. Het antwoord op zowat de helft van de vragen nu. 'k Kan het niet laten om te zeggen dat ik denk dat de minister zich nooit laat masseren. Hij kan het niet laten om te zeggen dat als die minister ook maar 1 keer op 'onze mat' zou komen liggen, ik vast nog 100 keren mag terugkomen. Mijn hart breekt lichtjes. Uit een kindermond komt vaak de waarheid, zeggen ze.


Ook degenen die hem pesten komen de komende weken (of maanden) niet meer op mijn mat liggen. Ook zij zitten met veel pijn. Woede. Onmacht. Zoeken. Vallen en opstaan. Oersterk 'overleven' in een leefomgeving die af en toe wankelt.

Met pijn in het hart word ik gevraagd om mijn hoekje weer op te ruimen. Met pijn in het hart fiets ik met mijn tas vol handdoeken en knuffels weer naar huis.

Onze minister van onderwijs, hij zou eens moeten weten.

Of nog beter, hij zou eens moeten voelen...

207 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


matthys.lut
matthys.lut
Apr 06, 2021

Oh jammer van de corona maatregelen! Hopelijk mag je snel terug jonge zieltjes gaan verzachten! x

Like
bottom of page