Ik schrijf omdat ik

niet weet wat ik denk

totdat ik lees wat ik wil zeggen

Mijn boek 'Niet zomaar'
 

Schrijven helpt me vorm te geven aan wat ik voel, onbewuste gedachten boven water te krijgen en rust te vinden in woelige tijden. Ik heb altijd al geschreven, maar pas toen het Leven me ongenadig van mijn sokken blies, werd het menens. Mijn oudste metekindje stierf, plots. En in de periode die volgde, vol rauwe pijn en verdriet, schreef ik over het Leven dat doorging. Ik schreef en schreef, over de moed van mijn lieve neefje en zijn mama, de angst van de omgeving voor rouwen, het verdriet van oma en opa, de kleine tekentjes van leven die blijheid gaven in mijn immens verdriet.

Over het Leven dat zit te duwen als een liefdevol kind doodgaat. Het werd een boek:


          "Niet zomaar" - door Tante Lies  (ik kon en wou het toen niet in eigen naam schrijven)

Ik leerde door te schrijven het verdriet in de ogen te kijken, het hielp me bij het Leven te blijven, want dat gaat door, of je het nu wil of niet. Het maakt van het rouwproces een tijd van ongekende intensiteit. Omdat ik mijn verdriet en boosheid en frustraties niet verdoofde maar bewust doorvoelde. Het maakte me, heel erg cliché, tot een rijker mens.

Al wou ik nog steeds dat ik dit boek nooit had hoeven te schrijven...

Praktisch

 

  • We hebben nog een voorraad boeken in huis.
    Geef een seintje bij interesse en dan bekijken we of het persoonlijk of per post kan bezorgd worden.

  • Kostprijs: boek  18 - incl. verzendingskosten binnen België : 23,45

  • Het bedrag kan overgeschreven worden op het rekeningnummer BE89 8900 1500 1685 op naam van Kristel Busschaert.

 

  • De opbrengst van het boek wordt geschonken aan het Vipassana-centrum in Limburg waar ook meditatieweekends aangeboden worden voor kinderen - www.dhamma.org

‘Niet zomaar’ kruipt onder je huid. Zet je aan het denken. Soms heb je net zoveel vragen als Tante Lies. En eentje blijft branden: ‘Ik mis Niels. Mag het?’

Gudrun

Kristel Busschaert

Kroonstraat 36 - 9000 Gent
Tel: 0496/06 39 84

Mail: kristel@handenhelen.be

reknr: BE20 8900 1513 4556

volg me op 

  • Facebook - White Circle

Je kan op elk moment uitschrijven door op de 'unsubscribe' link te klikken onderaan elke mail, of door me te mailen. Ik behandel je informatie met alle respect en geef ze in geen geval door aan derden. Door in te schrijven, ga je ermee akkoord dat ik je gegevens gebruik om je via mail op de hoogte te houden van lessen en activiteiten.

© 2018 Kristel Busschaert. Design by Boenk d'erop