top of page

Rouw is liefde die geen
bestemming meer heeft

Individuele verliesbegeleiding

Verlies vraagt aanwezigheid. Zachtheid. Tijd. Om de tranen te wenen die er moeten geweend worden. Zonder enige vat te hebben op de ‘vervaldatum’. Een 'oplapmiddel' heb ik dus niet voor jou. Ook kan ik je absoluut niet beloven dat de pijn of het gemis ooit helemaal ophoudt. Wel kan ik je begeleiden en ondersteunen in je pijn. Je laten voelen dat het niet belastend is als je je verdriet toont. Dat het zelfs goed is voor je hele fysieke systeem. Van te lang te veel opgekropte emoties gaat ons lijf immers fysiek haperen.


Daarom werk ik bij verliesbegeleiding graag ook lichaamsgericht. Via aanraking help ik je ‘zakken’ in je lichaam. Zodat je bewust kan ervaren wat er leeft, wat er niet kan stromen, wat nog zachtheid en beweging nodig heeft. Aanraking gebeurt via oliemassage, of via massage op de kleren. De vorm maakt niet zo veel uit. Wel vraagt het bereidheid om samen op ont-dekking te gaan en te voelen. Ook al doet dat voelen pijn! Op termijn is er echter niets dat meer pijn doet dan al dat voelen niet te willen voelen. Ook woorden zijn een onderdeel van de begeleiding en zijn heel helend om de pijn te verlichten. Delen is helen. 

In de sessies is er ruimte voor jouw verhaal en voor écht luisteren zodat alles wat het licht mag zien wat lichter kan worden.

 

Mocht aanraken/massage voor jou nog als een te grote drempel voelen, houden we het bij praten/voelen ... Jij bepaalt op elk moment jouw ritme. Je kan je ook zonder aanraking laten 'raken'. 

Voor jou?

Heb je recent een verlies ervaren of houd je nog altijd tranen in voor iets van 30 jaar geleden?

Ik begeleid je graag rond volgende thema's:​

  • overlijden van een geliefde

  • verlies van relatie, woning of job

  • onvervulde kinderwens, miskraam of doodgeboren kind

  • verlies van mobiliteit/gezondheid

  • levende rouw vb. een ouder met dementie of een kind met beperking

  • veel te lang veel te weinig gezien worden in wie jij in essentie bent!

  • en zo veel andere vormen die jij als verlies kan ervaren

Je bent welkom, met heel je pijn én zijn.

"Dankjewel voor de veiligheid... Ik kon zo veel zeggen wat er al even zat maar ik nooit durfde. Alles kwam 'losser'."

Rosie

Praktisch

 

Verliesbegeleiding vraagt tijd. Daarom raad ik je aan om voor minstens 3 sessies te kiezen. Zo kan je laagje per laagje ook dieper zakken. Zo kunnen we samen de tijd nemen om aan de slag te gaan, met voldoende tijd om ruimte te geven aan wat nodig is. De sessies die ik hiervoor voorzie duren 1,5 uur (prijs: 90 euro).

 

Voor we samen in dit traject op weg gaan, nemen we altijd even de tijd om elkaar te leren kennen. Zo kan jij voelen of mijn aanpak past bij jou, en kan ik voelen of ik kan helpen met jouw vraag. Daarom neem ik tijdens de eerste sessie een beetje meer tijd (reken op maximum 2 uren voor hetzelfde tarief van 1,5 uur).

 

Indien je de voorkeur geeft aan aanraking op kledij doe je best losse kledij aan.
Indien je voorkeur uitgaat naar aanraking met olie is het niet aan te raden om vooraf naar de kapper te gaan :-)

bottom of page